Цікаві факти про мавп

А ви знаєте, що...

Картинки по запросу мавпа
– найменшим приматом на землі вважають карликову ігрунку. Її розмір вимірюють в межах 11-15 сантиметрів, не враховуючи хвоста, який може досягати 22 сантиметрів в довжину.
– мавпи належать до числа небагатьох тварин, які можуть впізнавати себе в дзеркалі.

-в Таїланді щорічно влаштовують бенкет для мавп. У храм запрошують близько 2 000 тварин  і завалюють їх безліччю фруктів і овочів, якими люблять поласувати примати. Мавп  у Таїланді так люблять за те, що існує легенда про те, що вони колись допомогли впоратися з натиском ворогів.
– дуже примітний той факт, що мавпи ніколи не застуджуються.
– за зовнішнім виглядом мавпи легко визначити її настрій: усмішка або натяг верхньої губи є сигналом агресивності, так само як і смикання голови, і рух плечима.
– самці приматів лисіють точно так як і чоловіки, це в них закладено генетично.

 – середня тривалість життя мавп відрізняється в залежності від розмірів тварини –  у найменших – ігрунок – не перевищує і 10 років, а ось у орангутангів становить 57-60 років.
– більшу частину свого вільного часу (одну п’яту всього дня ) мавпи приділяють  догляду за зовнішністю один одного.
– щоб попередити родичів про небезпеку, що насувається орангутанги видають дуже гучні звуки відрижки.
– горили дуже люблять спати в гніздах, особливо самки. Вони влаштовують собі на землі лежанку з м’якого листя і гілок дерев, які переплетені між собою.

-про мавп склалася хибна думка, що їхні улюблені ласощі – це банани, однак деякі  мавпи ніколи їх навіть не куштували. Раціон у багатьох приматів дуже різноманітний і складається він не тільки з їжі рослинного, але іноді  і тваринного походження.
– мавпи завжди селяться групами, їм так простіше добувати собі їжу.
– деякі види мавп мають настільки розвинений хвіст, що на самому його кінчику вони можуть витримати власну вагу.
– мавпи дуже  схожі на людину, але вчені з’ясували, що навчити мавпу говорити не можна, оскільки в її мозку просто напросто відсутній мовний центр. Вони дізналися тільки те, що мавпи можуть відтворювати лише кілька простих звуків.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога